Verstuivers

Het is een bekend probleem in elk garagebedrijf, vastzittende verstuivers.  Als gevolg van slijtage ontstaan er verstuiverproblemen, deze worden in de regel vaak merkbaar boven een kilometrage van 150.000 km.

Kenmerken:

Afname van vermogen

Verhoogd brandstofverbruik

Rookontwikkeling bij het gasgeven

Startproblemen [drukverlies op de common rail]

Lampje motormanagement gaat branden

Als uit de diagnose aangeeft  dat de verstuivers vervangen moeten worden, blijkt vaak dat deze muurvast zitten en met de gangbare methodes niet kunnen worden verwijderd.

Het is dan tijd om de verstuiverdokter te bellen, met behulp van speciaal gereedschap kunnen wij op locatie of in onze werkplaats de verstuivers verwijderen. Belangrijk is dat de verstuivers geen schade hebben opgelopen door eerdere mislukte pogingen, dit maakt het voor ons veel moeilijker een goed resultaat te behalen.

Wij werken met het trekkersysteem van Vibropac, met daarbij per motor een speciaal ontwikkelt systeem, samen met de powerpac lukt het vaak de verstuiver zonder schade te demonteren.

De speciaal opgeleide specialist bepaalt zelf de trekkracht van het geheel, ervaring is in dit geval een belangrijke factor tot succes.